Proffsiga verktyg gör halva jobbet!

En bra utgångspunkt när du ska inhandla verktyg är devisen att god kvalitet alltid lönar sig.

Bra, kvalitativa verktyg håller längre, ger ett bättre resultat och är både roliga och säkrare att jobba med.

Så – vilka verktyg behöver du inhandla? Det är förstås omöjligt att veta utan någon kunskap om vilket projekt du står inför.

Vad för verktyg du behöver beror naturligtvis också på hur frekvent, hur ofta, du snickrar och vilka volymer det handlar om.

HobbySnickare – Köp kvalitetsverktyg!

En annan grund när du väljer verktyg handlar om lust. Med bra verktyg så får även arbetsglädjen en rejäl kick framåt. Tvärtom gäller för dåliga verktyg: då blir det snarare en pina att arbeta och mer svordomar än resultat. Det är inte helt ovanligt att man ungefär resonerar som såhär:

”Jag ska ju bara använda verktygen ett par gånger – då kan jag väl likaväl köpa något billigt…”

Men även som amatör och hobbysnickare är det bättre att köpa kvalitet. Ett slött sågblad eller en utsliten borr i en dålig borrmaskin kan vara ett irritationsmoment som får hela projektet på fall.

Eller om du till exempels ska skära ett spår med ett stämjärn som tidens tand gjort slött, ja, då blir det inga fina spår och du kommer sannolikt att förstöra materialet du jobbar med istället för att producera något fint.

En annan anledning att alltid köpa kvalitetsverktyg är säkerhetsaspekten. Risken för att man ska skada sig är mycket större om verktyget är slött då slöa verktyg ”skapar förutsättningar” för att slinta.

Billiga verktyg har även en tendens att gå sönder helt och hållet, vilket också kan vara en säkerhetsrisk när du är i full gång med att använda dem.
Ett tips när du väl ska köpa verktyg är att köpa efter projektets behov.

Det är ju ingen mening att köpa massor av fina verktyg som ändå bara ligger oanvända.

  • Börja med att inhandla grundläggande handverktyg och en riktig bra borrmaskin, det är sånt som kommer behövas till nästan alla byggprojekt du företag dig.
  • Med grundlägggande handverktyg så avser vi flera olika, exempelvis en bra hammare, ett uppsättning skruvmejslar, en bra universalsåg, tvingar, vattenpass och, givetvis, tumstock.

Det kan även vara bra att kolla in vilka elverktyg som kan vara aktuella. Elverktyg sparar både tid och kraft och skapar förutsättningar för verklig arbetsglädje men också snabba resultat.

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes