Anlita snickare & byggare – 4 tips på hur du gå tillväga

Tänker du anlita en snickare i Stockholm eller hantverkare för renovering eller annat jobb i ditt hem? Kanske letar du just nu efter ”rätt” hantverkare.

Du är inte ensam.

Varje dag letar tusentals husägare och hemägare efter hantverkare online.

Gemensamt för alla är ambitionen att hitta en seriös hantverkare som kan utöra ett professionellt jobb till ett bra pris.

Och det är inte så konstigt. Det är ditt hem och dina pengar det handlar om. Därför ska du gå strukturerat tillväga och inte ha för bråttom. Haka inte på första bästa hantverkare som ger dig ett ”billigt” erbjudande, speciellt inte om det antyds att jobbet ska utföras utan formalia såsom kvitton och garantier.

Här följer vidare några viktiga saker att beakta när du väljer snickare i Stockholm.

1. Gör först en ordentlig beskrivning av arbetet

En vanlig orsak till problematik och senare konflikter med en hantverkare är en oenighet om vad för slags tjänster och material som skulle ingå i uppdraget. Och finns inget dokumenterat, så står ord mot ord.

Därför är det viktigt att göra rätt från början och lägga tid på att beskriva uppdraget skriftligen så detaljerat som möjligt.

Givetvis kan denna dokumenation förändras med diverse tillägg och fråndrag under ”resans gång”. Poängen är dock att vara tydlig med vad du vill ha hjälp med och kommunicera detta på ett systematiserat sätt som inte kan missförstås.

2. Kolla med släkt och vänner

Säkert har du människor i din närhet som nyligen har gjort renoveringen eller förändringar i sitt hem – och som i detta arbetet anlitat hantverkare och snickare i Stockholm. Använd denna resurs! Kolla om de vart nöjda med arbetet och om de kan rekommendera hantverkaren eller företaget ifråga.

3. Ta in offerter från flera snickare och hantverkare

Du vill givetvis ha bästa pris och bästa hantverkaren för ditt projekt. Och visserligen finns det 100-tals att välja mellan bara i Stockholm. Men för att verkligen vaska fram vilken hantverkare eller snickare som passar för just ditt uppdrag är det alltid en bra idé att ta in offerter från flera hantverkare samtidigt.

Detta ger ett utmärkt läge att verkligen jämföra priser och tjänster.

4. Kolla F-skatt och referenser

När du väl vaskat fram ett par intresssanta hantverkare är det dags att kolla upp deras bakgrund! Fuska inte med det här jobbet, det kan du få ångra bittert i efterhand.

Sedan ROT-avdraget på allvar tog fart som ett extra incitament för hushållen att renovera sina hem, har även andelen av oseriösa aktörer i byggbranschen ökat.

Kolla med skattemyndigheten så att företaget innehar F-skatt, är momspliktigt i Sverige och inte har några skulder hos Kronofogden. Be även om referenser och kolla upp dessa. Var inte rädd för att ringa till tidigare kunder och ställa frågor.
Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes